Da jeg hadde gjort meg ferdig med bachelorgraden min i økologi og naturforvaltning, hadde jeg bestemt meg for at det var nå jeg skulle gjøre virkelighet av å drive med det jeg brenner for på heltid. I stedet for å fortsette på en masterutdanning, har jeg med hjertet i halsen hevet meg inn i livet som selvstendig næringsdrivende, spent på hva som ville dukke opp når jeg endelig tok steget vekk fra studietilværelsen.

Alt jeg kan si er at de siste ukene har vært over all forventning, med fullt kjør på alle fronter og mange spennende muligheter som har dukket opp. Det kjennes som vårsolen som titter frem varmer litt ekstra godt, og jeg gleder meg slik til hva resten av våren og året vil bringe.

På torsdag hadde jeg gleden av å være gjest på podcasten Ingefær med Sara Lossius. Hun satte i gang med podcasten «om helse og sånn» i november i fjor, og har allerede hatt med utrolig mange inspirerende gjester, bare ta en titt her. Nå er det mulig å lytte til praten vi hadde om bærekraftig kjøttproduksjon, å bruke hele dyret, helse og litt av hvert annet. Det var så hyggelig å snakke med Sara, hennes bok, blogg og podcast anbefales på det varmeste.

Trykk her for å lytte til podcasten med meg og Sara.

Etter podcast-innspillingen tok jeg turen av gårde til Duggurd på Øverland gård i Bærum, en bedrift etter mitt hjerte, som satser helt og holdent på kjøtt fra beitefôrede, glade dyr og mat dyrket og foredlet på naturens premisser uten tilsetningssstoffer. Jeg hjalp til med å fylle langtidskokt storfekraft på glass, som både kan bestilles gjennom Duggurds abonnement og kjøpes i butikken på Øverland.

Oda Omholt i Duggurds butikk

Førstkommende tirsdag, 15. mars, skal jeg holde et innlegg i et seminar om norsk landbruk og bærekraft på NMBU på Ås, i regi av Spire, Ingeniører uten grenser og Natur og Ungdom/Naturvernforbundet. Mitt innlegg vil handle om bærekraft, kjøttproduksjon i Norge, og om vi kan spise kjøtt med god samvittighet. Jeg er spent, og håper på en frisk debatt! Ta turen innom om du har mulighet, her er facebook-eventet med mer informasjon.

Det er flere andre saker på horisonten, blant annet er jeg invitert til å holde foredrag for Kostreforms lag i Oslo og Akershus en kveld i løpet av våren, med fokus på bærekraftig mat og bedre utnyttelse av det vi spiser. Helsemagasinet vitenskap og fornuft har spurt om jeg kunne tenke meg å skrive et innlegg til magasinet, det vil jeg selvsagt! Innlegget kommer mest sannsynlig på trykk i magasin nr 4.

Det er deilig å kjenne at jeg er i gang på fulltid med det jeg har drømt om å gjøre i flere år, å jobbe med saker og formidle kunnskap og verdier som kan bidra til å gjøre fremtiden et lite stykke bedre for våre etterkommere, og til bedre livskvalitet og bærekraft for oss som lever i dag. Det er dette som driver meg, og jeg er så takknemlig for at det nå går over all forventning.

Ønsker dere alle en god start på uken!

Oda står bak bloggen Natur og Mat. Hun er en stolt nyutdannet naturforvalter, en engasjert naturverner og brennende opptatt av matkultur, miljø, samfunn og helse.