En fottur i påsken bød på en frydefullt forfriskende opplevelse. Etter å ha kommet frem til den isolerte Høyvika på vestsiden av Andøya, som jeg skal fortelle mer om siden, kjente jeg vårsolen varme fra innerst til ytterst. Stranden i Høyvika er kanskje den vakreste stranden jeg har vært på noensinne, enda vi her på Andøya er godt vant med flere unike og vakre sandstrender. Snøen lå fortsatt i vika og jeg hadde ikke planlagt noe bad, men jeg klarte ikke å motstå fristelsen når både sol, strand og sjø ropte: Kom! Jeg lot meg ikke be to ganger.

Jeg vrengte av meg klærne og løp ut, og det var ganske enkelt deilig og rensende, som om hele jeg våknet opp og var ett med elementene. Etter å ha duppet og svømt var det like herlig å komme opp igjen, kjenne den sitrende varmen bre seg innenfra og utover samtidig som jeg kjente en dyp ro der jeg skuet mot solen som lå smilende over den tomme horisontlinjen.

Det blir ikke siste gang jeg bader før snøen er borte, det kan anbefales på det sterkeste som medisin for kropp og sjel.

Save

Save

Oda står bak bloggen Natur og Mat. Hun er en stolt nyutdannet naturforvalter, en engasjert naturverner og brennende opptatt av matkultur, miljø, samfunn og helse.