Mat er noe som er helt fantastisk og noe som vi absolutt må passe på at vi bruker på best tenkelig måte. Når vi tenker på mat kan det være smart å dele maten inn i et par kategorier, hvor det kan være greit at disse kategoriene kommer fra forskjellige steder. Det vi mener med det er at du deler inn mat som kommer fra land og fra havet i første omgang. Deretter kan det være greit å dele inn mat som kommer fra jakt og deretter fra skogen. Det finnes noe

litteratur som fokuserer på hva slags måt du kan finne når du er på jakt etter mat i skogen.

Mange tror at mat fra skogen ofte er bark elle gress. Det stemmer at du kan finne mye rart i skogen som også er spiselig. Heldigvis er de norske skoger et helt fantastisk matfat hvor det ikke finnes grenser på hvor mye som kan spises og hvor mye som faktisk kan brukes til så mye forskjellig. Bare tenk deg om og husk hvor mye mat som faktisk finnes i skogen. Noen av de aller beste sopper som vi har finner vi ved å lete i skogen. Liker du bær eller noe som helst som er laget av bær finner vi blåbær, multer og andre bær i skogen. Det er fra skogen vi finner alle de flotte delikatesser som vi ikke kan klare oss uten. Eller vi kan kanskje klare oss uten, men hva er vel vitsen da det kryr av ting rett utenfor døren fordi det er der.

Når du liker mat så er det ingen grunn for å ikke bruke skogen for det den er verdt. Det er i skogen at du finner mat som passer for din gane. Her snakker vi også om fiskevann som gjør at du kan fange fisk og spise den. Liker du ørret er det mange vann med ørret. Det fine med å finne eller fange maten sin selv er at du også opplever ting mens du gjør dette. Når du opplever å fange noe så vil du også føle at du mestrer noe. Mestring er måten som du og jeg kan få til det som trengs på en måte som vi føler tilfreds med.