Hva står på for tiden? Jo, om nøyaktig én uke, går Mat- & Vinmessen 2014 av stabelen, og alle som har vært lure nok til å sette av kvelden 22. mai, vil kunne ta del i en unik smaksfest med det beste av norsk lokalmat kombinert med hundrevis av viner fra hele verden, i elegante Gamle Logen i Oslo.

Som prosjektleder for messen på vegne av Slow Food har jeg stått på i lang tid for å hente inn noen av landets fremste lokalmatprodusenter, rikelig med utstillere innenfor økologisk og biodynamisk mat og drikke, og selvsagt noen godbiter fra utlandet med kontinentale spesialiteter. Med Slow Foods og Norske Vinklubbers Forbunds samlede innsats har dette resultert i over 50 utstillere, omtrent likt fordelt mellom mat og drikke – som alle tar med sine beste varer, for fri smaking til alle som kommer på messen. Ingen andre steder vil du kunne få så utrolig mye for en så billig penge  (400,- for ikke-medlemmer og 250,- for medlemmer av Norske Vinklubbers Forbund eller Slow Food).

På smaksverkstedene rundt om på messen vil kokker og vinkjennere kombinere førsteklasses vin med smaker laget av de beste råvarer, hvor stor del av mat og drikke vil være økologisk eller tilsvarende. Det er som mer enn en prima 10-retters middag med vin, til prisen av en hovedrett. Og da har jeg ikke nevnt foredragene som holdes i løpet av kvelden, med inkluderte smakinger, om norskprodusert sake, olivenolje, biodynamisk vin med mer. Messen utvilsomt passer for alle, enten man er av typen som blir svett av å skulle velge vin på restaurant, eller man har kjelleren full av årgangsviner.

Kanskje er det uhemmet skryt jeg farer med her, men jeg er bare så stolt over dette produktet vi kan tilby til alle som har mulighet til å komme. Mat- & Vinmessen er frukten av Slow Foods filosofi om god, ren og rettferdig mat, og blir en enestående smaksreise i produkter som utelukkende holder høyeste kvalitet.

Høres dette ut som noe for deg eller noen du kjenner? Sjekk www.matogvinmessen.no for informasjon om utstillere og program, eller gå direkte til påmeldingssiden her.

 

Oda står bak bloggen Natur og Mat. Hun er en stolt nyutdannet naturforvalter, en engasjert naturverner og brennende opptatt av matkultur, miljø, samfunn og helse.