Om

Hei! Så hyggelig at du titter innom Natur og Mat. Siden er i sin emning, og kommer til å bli fylt med mer innhold etter hvert som sesongene går. På naturogmat.no kan du lese om nettopp natur og mat, to av temaene livet mitt kretser om. Vi er uløselig knyttet til naturen, både for vår eksistens og for vår trivsel, og slik er det med maten også. Min filosofi er at jo nærmere livet vårt og maten vi spiser er sitt naturlige utgangspunkt, desto bedre for oss, og desto bedre for jorden. Derfor engasjerer jeg meg for lokal matkultur, økologisk landbruk og naturvern!

Dersom du vil på oppdateringer fra Natur og Mat, kan du trykke her for å melde deg på nyhetsbrevet.

Oda Omholt med ramsløkbukett

I dag har avstanden mellom oss, naturen og maten vår aldri vært større, men mitt håp er å kunne bidra til at det jordnære vinner frem og tar tilbake sin naturlige plass i menneskers liv, i en tidsalder preget av materialisme og fremmedgjøring.

Hva jeg gjør

Oda Omholt på Dovre med ørretHelt siden jeg var en liten lyslugget jente har jeg alltid vært oppslukt av dyreliv og naturinntrykk, og elsket jordnære matopplevelser slik som knasende sprø gulrøtter fra grønnsakshagen jeg vokste opp med, og blålilla fingre i en solvarm blåbærtue. Etter hvert som jeg blir eldre, ivrer jeg ikke det grann mindre for disse opplevelsene, men innser i tillegg at kjærlighet til naturen og det jordnære i dag forplikter til aktiv handling, ikke bare konsum av opplevelser. Derfor har jeg de siste årene engasjert meg i en rekke idealistiske prosjekter og organisasjoner, slik som Oikos – Økologisk Norge, Naturvernforbundet, Oslo Kooperativ og mye mer, hvor jeg har kunnet bidra, men også lære veldig mye.

Disse erfaringene har styrket gløden jeg har for å holde på med det jeg brenner for, og gjennom mitt eget foretak og denne nettsiden, driver jeg stadig mer som selvstendig med prosjekter knyttet til natur, økologi og mat. Jeg tar på meg oppdrag innen tekst og foto, formidling, foredrag, kurs og annet – ta kontakt på oda@naturogmat.no ved henvendelser.

Jeg har studert Økologisk og naturforvaltning ved NMBU på Ås, og er nå en stolt nyutdannet naturforvalter. Jeg er styremedlem i Naturvernforbundet i Oslo og Akershus, skribent og redaksjonsmedlem i nettmagasinet KULTURVERK, innkjøpssjef og organisator for den heløkologiske serveringen av frivillige på Øyafestivalen, prosjektleder for Oslo Mat- og Vinmesse 2016 (hold av 31. mai for årets messe!), og styremedlem og prosjektleder i Slow Food Asker og Bærum, og deltar på ulike vis i økologi og matkultur gjennom skriving, formidling og aktiv praksis av disse idéene.

Kontakt

Har du en tilbakemelding, henvendelse eller et spørsmål? Det er bare å skrive til

oda@naturogmat.no

~ Oda Omholt