Noen ganger tenker jeg for meg selv: «Er det jeg som er sprø?»

Det kan være når jeg starter på formiddagen med å lage en langtidskokt gryte til middag i stedet for å smette en kyllingfilet i pannen klokken fem, når jeg sier til folk at jeg ikke har TV som svar på om jeg har sett den siste serien, eller når jeg innser at selv jenter på 12 år har mer sminke i skapet over vasken enn det jeg har.

Det kan føles tøft, å ikke følge strømmen, å ikke gå med på oppskriften man blir servert om hvordan man skal spise, hva man skal bry seg om, hvordan man skal se ut, rett og slett hvordan man skal leve livet sitt. Og man kan til og med ta seg selv i å spørre om det er en selv som er sprø.

Men sannheten er at jeg føler meg tilfreds og sikker. Jeg gleder meg ved tanken på at jeg gir meg og mine nærmeste nærende mat laget fra bunnen av gode råvarer, at jeg ikke bruker tid på å fylle hodet med tomt pjatt fra TVen, og at jeg ikke føler et behov for å skjule meg bak lag med sminke med skadelige kjemikalier.

For spør du meg, kunne verden trenge mye mer galskap, om det er jeg som er sprø! Vi lever i et samfunn fylt av distraksjoner og avsporinger fra de viktige samtalene, vi har mistet kontakten med våre tradisjoner og den sunne fornuften, og på verdensbasis står vi overfor problemer av historiske dimensjoner, på grunn av menneskers overforbruk og et menneske- og naturfiendtlig verdenssystem.

Med denne bloggen vil jeg gi verden litt mer galskap, og med mitt ektefølte bidrag, kanskje noen flere vil sette på en langtidskokt gryte til middag, og få den samme gode følelsen som jeg gjør når jeg kjenner duftene bre seg på kjøkkenet. For meg handler det om å ta tilbake kontrollen over eget liv, egen helse og ta ansvaret vi har for fremtiden på alvor.

På Natur og Mat blir det nå jevnlige oppdateringer knyttet til ekte og tradisjonell mat, økologisk fotavtrykk og miljøvern, tips til kjøkken og hjem, oppskrifter, råd for å leve renere, sunnere og enklere, stoff om bærekraftig matproduksjon og garantert mye annet.

Så med dette erklærer jeg Natur og Mat for gjenåpnet etter en lang hvile, og håper du vil følge med og se hva som dukker opp her på siden.

Meld deg gjerne på nyhetsbrevet om du ikke har gjort det ennå, så får du tips, oppskrifter og artikler rett i innboksen. Trykk her for å abonnere på nyhetsbrev. Det er selvsagt gratis, og jeg skal gjøre alt jeg kan for at det jeg sender er både nyttig og interessant!

Oda står bak bloggen Natur og Mat. Hun er en stolt nyutdannet naturforvalter, en engasjert naturverner og brennende opptatt av matkultur, miljø, samfunn og helse.