Våren ligger fortsatt godt kledd under snø her på Andøya, men vårtegnene har kommet, lange lyse kvelder, lyse morgener, et spesielt drag i luften, en krokusknopp som reiser seg stolt i sollyset, forventninger som sprer seg i hele kroppen når verden igjen langsomt våkner til liv.

Jeg elsker denne tiden, forandringen. Stedet er veldig forandret fra den mørke plassen jeg kom til rett før jul, det gnistrer i fjord og fjell.

Her klukker det i grønnblå bølger utenfor. Det er fristende å sette seg i solveggen, men jeg får besøk av venner sørfra til påske, så nå er det vårrengjøring. Det er ikke lett å få ryddet når stabler av kasser med saker som ennå ikke har funnet sin plass fyller huset: Men jeg har bestemt meg for ikke å stresse, så da gjør jeg ikke det og gleder meg over besøket som nå kommer om et par timer, mens en stor leirgryte med bacalao står og godgjør seg.

Jeg gleder meg over påsketiden som både er stille og myldrer av nytt liv som utålmodig kjemper mot Kong Vinter, det er godt å være til nå.

 

Ønsker dere alle en lys og god stressfri påsketid, senk skuldrene og ønsk våren velkommen.

Oda står bak bloggen Natur og Mat. Hun er en stolt nyutdannet naturforvalter, en engasjert naturverner og brennende opptatt av matkultur, miljø, samfunn og helse.