Det finnes mange hverdagslige tiltak enkeltpersoner eller familier kan ta for å spise mer bærekraftig. I butikkene er det gode utvalg av kjøttfrie alternativer, samt belgfrukter, grønnsaker og frukt. Med litt omtanke er det ikke vanskelig å ha et fullverdig vegetarisk kosthold, som både er bedre for miljøet og for kroppen.

Det enkle er ofte det beste

Et strålende eksempel på et bærekraftig kjæledyr er en eller flere fisk i akvarium uansett om du har en liten hybel eller et herskapshus. Kjæledyr som katter og hunder trenger både mat som ikke er gunstig for miljøet, samt ting som kattesand, leker og utstyr som ender opp i søpla. Firbente familiemedlemmer har også behov for både medisiner og vaksiner, og da blir klimaavtrykket enda større. Vetrinærer har ikke åpne dører, strømregninger og akuttelefon for fisker, akkurat.

En rolig omgivelse

En fisk i akvarium trenger lite mat, lite stell og lite oppfølging. Studier viser at det er avslappende for mennesker å se inn i et akvarium, og kan derfor være både terapeutisk og mer bærekraftig om du ønsker å tenke på miljøet før du skaffer deg et kjæledyr. Ved å velge et mer bærekraftig kjæledyr kan man derimot klare å skape et bærekraftig hjem, samtidig som du også kan finne indre harmoni.qusq-lite