Det er viktig å ha et godt og sunt kosthold uansett hvor man er i livet. Eldre lider ofte av underernæring, noe som et sunnere kosthold kan hjelpe deg med. Det er ikke alltid enkelt å vite hvor man skal starte, men heisenior.no er et tilbud for eldre med noe du kan like. Bare noen enkle smågrep skal til for å gi god effekt på helsen.

Plommen i egget

Helsen er viktig å vedlikeholde med årene. heisenior.no fokuserer på å ha pensjonistrabatter på helseprodukter. Derfor er heisenior.no et godt tilskudd å sjekke ut, for din egen del når du først tenker på helsen. Maten du spiser har noe å si på helsen. Plommen i egget er rik på næringsstoffet som er en bonus for kostholdet Et godt inntak er noe av det viktigste i voksen alder. Det kan bare være å drikke proteinshaker som et ekstra tilskudd til kostholdet. Et godt tips når du handler i butikken, er å lese innholdsbetegnelsen på matvarene. Slik får du oversikt over hvor mye proteiner som faktisk er i matvaren. Du har kommet til en alder hvor det er viktig med proteiner, fordi det spiller inn på skrøpeligheten. Har du dårlig med matlyst så finnes det proteinpulver, proteinshake eller proteinbarer. Dette er enkle kilder til å gi energi og proteiner. Når det er sagt, bør det ikke erstatte vanlige måltider.

Bland ulike planteproteiner

Du kan kombinere de ulike typene med planteprotein. Det kan være frø med linser, kort og erter som er med på å øke kvaliteten på proteinkildene på måltidet. Slik får du et mer helhetlig måltid som passer deg. Bønner på toast er et ytterlig eksempel på dette her. Det er bare til å bruke det du vet inneholder proteiner. Animalske kilder til proteiner er fisk, kjøtt og magre meieriprodukter. Vegetabilske kilder til proteiner består også av nøtter, quinoa og tofu. Du kan for eksempel smøre deg en skive med peanøttsmør til frokosten, dette er proteinrikt. Andre næringskilder du bør få i deg er selvsagt vitamin D, kalsium, fiber og jern. Det er viktig å ha som regel å spis fem til seks ganger til dagen. Ikke glem å inkluder de viktig næringstoffene blant de fem til seks måltidene dine. Frukt og grønnsaker gir en mer fargerik hverdag. I tillegg vekker det appetitten. Ikke glem å inkludere grøft brød, havregryn og knekkebrød i kostholdet. Ta deg gjerne tran eller vitamin D til daglig. Det er selvsagt greit å unne seg noe godt innimellom. Utenom dette bør du passe på væskeinntaket. Drikk ofte og til hvert måltid. Å drikke melk til frokosten kan være med på å dehydrere kroppen på en effektiv måte. Dette bidrar videre med økt inntak av viktige mineraler og vitaminer.qusq-lite