Ølglass er en viktig del av ølopplevelsen, men de kan også ha en innvirkning på miljøet. Hvis du vil nyte ølet ditt med god samvittighet, bør du velge ølglass som er laget av miljøvennlige materialer, som kan gjenbrukes eller resirkuleres, og som har lavt energiforbruk i produksjonen. Her er noen tips til hvordan du kan finne slike glass.

Velg glass laget av resirkulert materiale

En måte å redusere avfall og spare ressurser på er å velge glass laget av resirkulert materiale, som for eksempel gamle flasker eller vinduer. Disse glassene har ofte et unikt utseende og en historie bak seg, og de bidrar til å redusere CO2-utslippene fra glassindustrien. Du kan finne mange flotte eksempler på resirkulerte ølglass på barshopen.no som har et stort utvalg av ulike typer og størrelser.

Velg gjenbrukbare alternativer

En annen måte å være miljøvennlig på er å velge gjenbrukbare alternativer til engangsglass, som for eksempel plastglass eller pappkrus. Disse glassene kan vaskes og brukes om igjen flere ganger, noe som sparer penger og reduserer søppelmengden vår. Gjenbrukbare glass er også mer hygieniske og trygge enn engangsglass, som kan inneholde skadelige kjemikalier eller bakterier. På barshopen.no kan du finne gjenbrukbare ølglass i ulike materialer, som for eksempel silikon, metall eller bambus.

Velg glass med lavt energiforbruk

En tredje faktor du bør ta hensyn til når du velger ølglass er energiforbruket i produksjonen. Noen glass krever mer energi enn andre for å smelte, forme og herde, noe som påvirker klimaet negativt. Du bør derfor velge glass som er laget med lavtemperaturprosesser, som for eksempel blåst glass eller presset glass. Disse glassene har også et mer håndlaget preg og en høyere kvalitet enn masseproduserte glass.qusq-lite