Havet er en fantastisk kilde til så mye. Havet knytter folk sammen på en måte som ikke noe annet har gjort over mange tusen år. Det er på grunn av menneskers evne til å seile at folk har hatt muligheten til å reise fra et land til et annet land i mange tusen år. Havet er ikke bare en kilde for å komme seg fra et sted til et annet, men det er også en veldig stor kilde til mat og moro.

Det som er moro med havet er at du kan leke i det. Du kan fint hoppe i havet og du kan fint svømme i havet. Hva som passer deg best varierer sikkert litt etter hva du trenger å gjøre med havet. Om det er kaldt er det sikkert ikke så morsomt å hoppe i det. Er det kaldt kan det være greit å bruke det til andre formål. Havet kan også være varmt, og noen steder i verden er det så varmt at man kan være i det uten at man gjør noe som helst.

Havet er også en stor kilde til mat. Her er det neste ingen grenser for hva vi kan spise av det som kommer ut av havet. En ting som er fint å spise er fisk og andre sjødyr. En annen ting som ofte glemmes med havet er at det finnes veldig mye grønt som vokser i havet, som

tang og tare. Her er det mange som mangler kunnskap og derfor er det ikke så utbredt som mange kanskje skulle tro. Det er så lite kunnskap at flere og flere starter nå kurs for å lære hva du kan gjøre med tang og tare. Noen kan kokes og andre kan tørkes. Mye vitaminer og næring finnes i havet men lite av dette bruker vi i dag.

Det som vi bruker aller mest i dagens Norge er laks. Vi produserer så veldig mye laks i Norge at det er helt utrolig. Norge har derfor blitt kjent kjent som en laksenasjon. Det er ikke det værste man kan bli kjent for og det er et stort kompliment til en stor næring som liker å være med akkurat det de kan være. Mye penger ligger i næringen og derfor kan det også være greit at det er skiller mellom politikk og disse pengene. Når du skal komme deg ut og finne mat i havet kan det være greit å vite litt mer om hva du vil finne og hva du kan bruke det til. Tenk på hvordan du kan spise krabber, hummer, fisk og annet flott. Før du vet ordet av det har du så mye mat at du må ha gjester.qusq-lite