Kosthold er et av de mest debatterte emnet her i landet. Det er et så personlig og følsomt tema for enkelte at det kan være vanskelig å snakke om, grunnet livsstilssykdommer og fedme for eksempel, men det er helt essensielt at vi tar det opp. Det å snakke om helse er rett og slett veldig viktig rett og slett fordi vi trenger å informere vår befolkning. Når slik informasjon blir tilbakeholdt, så sitter vi inne med tanker om at det kanskje ikke er så farlig å spise det vi gjør. Kostholdet vårt er i snitt mye bedre enn de fleste land i verden, men det er langt i fra akseptabelt og bra nok. Vi slår land som har stor fattigdom, rett og slett fordi vi får i oss nok næringsstoffer. Samtidig slår vi mange likesinnede Vestlige land, rett og slett fordi vi har flere krav til sunn mat i butikkene. En av de lovene som virkelig endret på kostholdet vårt var den mye omdiskuterte sukkerskatten her til lands. Denne satte en ekstra skatt på varer i butikkene som hadde ekstra tilsatt sukker. Det er forøvrig en av verstingene i markedet sammen med salt. Begge bidrar til det en fort kan kalle unaturlig mat, og de er en trussel mot vår helse.

Hva er så naturlig mat? Det kan være vanskelig å sette en finger på. I et land og samfunn hvor vi har lommelegen hos https://kry.no/ rett på mobilen, så skal det derimot ikke så mye research til for å finne ut. Alt vi trenger å gjøre er å søke på Google for eksempel. Fort vil vi skjønne at det er store debatter rundt mat, men også drikke, og hvordan disse påvirker vår helse. Bare de siste årene har debatten rast om sukkerfri brus er skadeligere enn sukkerbrus. Svaret er forøvrig at sukkerfri brus er et mye bedre alternativ. Det er fordi sukker er en av de største «giftstoffene» i vår tid. Det samme gjelder saltet.

Det som da er så innmari skummelt er hvor mange matvarer som vi tilsetter dette til. Neste gang du handler på butikken og ønsker deg naturlig mat, så bør du styre unna store mengder sukker og sodium. Les nøye på baksiden hvor næringen er listet, så ser du fort hva som er naturlig mat og ikke. La deg derimot ikke lure. Selv om frukt kan inneholde større doser sukker, så er dette naturligvis den naturlige delen av sukker. Det betyr at du ikke skal bekymre deg for at frukten din er full av sukker, for den skader deg ikke på samme måte som andre former for sukker. Sett punktum for godteri, iskrem og andre sukkerbomber en gang for alle. Velg naturlig mat for en friskere og bedre hverdag!qusq-lite