Det har blitt populært å dyrke maten selv. Tomatdyrking er ganske vanlig her i landet, noe som ikke er så utenkelig av den deilige smaken dem har. Det krever god planlegging av hvilke utstyr du trenger til å dyrke saftige tomater. Du kan derfor ha godt av å planlegge hva du skal investere i ved å låne penger for å oppfylle drømmen om hjemmedyrket tomater.

Dyrke i krukker

Det kan hende du har lyst til å dyrke i drivhus, noe du kan låne penger til å gjøre. Eventuelt kan du dyrke tomater i store krukker. Når du driver med dyrking av tomater så gjelder det å vite når du skal så. Først av alt bør du tenke på hvilke typer tomater du skal investere i. Små typer som Tiny Tim og Chocolate Cherry er typen å gå for om du ikke har drivhus. Dette er tomater som også tar kortere tid på å modne. Frøene bør sås mellom første mars og april. Bruk gjerne vekstlys til småplantene, da det ikke kommer nok dagslys gjennom vinduet. Bruk vekstlys i minst én måned. Ikke så alle frøene i pakken, da de skal pottes opptil to ganger før de flyttes ut på terrassen.

Bruk jord av kvalitet

Plantene trenger å få vokset i god jord. Det går an å bruke jord fra hagen hentet én meter ned i bakken. Bland gjerne inn litt kugjødselkompost, for å holde krukken næringsrik. Bruk gjerne store krukker på 20 liter, med en plante i hver krukke. Røttene får god plass og tørker ikke like enkelt ut på varmere dager. Du kan ha to planter i samme potte, dersom det er av en lavere sort. Når det er tid for å sette dem ut, bør du være oppmerksom på at temperaturen holder seg jevnt over 12 grader. Det avhenger va hvor i landet du bor, men du bør ikke sette dem ut før i midten av mai. Plasser dem hvor det er mest sol og lunt dagen lang. Deretter bør du huske å tilføre dem næring jevnlig. Bruk langtidsvirkende gjødsel eller flytende gjødsel hver gang du vanner. Regn med daglig vanning når det er sol.qusq-lite