For litt over syv år siden fikk to svenske jenter en drøm. En drøm om å kunne boltre seg i de aktivitetene de likte best, nemlig surfing, yoga og trening, uten å måtte ty til kjedelige treningsklær. De ønsket å skape stilige, moteriktige klær slik at man kan føle seg vel under treningsøkten, og slik ble det. Tekla og Helen grunnla aim’n, og solgte deres første kolleksjon i løpet av en halv arbeidsdag.

Siden den gang har de designet og utviklet treningsklær av høy kvalitet for motebevisste kvinner, slik at man ikke trenger ty til en kjedelig treningsbukse lenger. Men det er ikke bare utseendet som teller for det kvinnesterke https://www.aimn.no: de er også på utkikk etter å lage miljøbevisste klær som er riktige for planeten vår – helt fra første sting blir sydd til klærne kommer hjem til kundene.

Resirkulerte materialer

Alle som har åpnet døren ut til verden vet at vi omgir oss med plast, og at vi fortsetter kontinuerlig å fylle opp søppelfyllinger og havet vårt med plast. På lik linje med dette, blir også tonnevis med ny plast laget, noe som tærer på miljøet rundt oss. Noe av det hotteste innenfor motebildet er derfor å benytte seg av plasten som allerede har blitt kastet, og resirkulere den til nye tråder man kan bruke for å lage klær. Mesteparten av treningsklær vi ser, er syntetiske og laget av polyester. Det er nettopp derfor de er elastiske og pustende. Aim’n har selvfølgelig aimet for å bli med på trenden, og er i gang med å sørge for at treningstightsene og treningstoppene skal bli laget av minst 73% resirkulert polyester. Helt siden de startet opp, har de alltid sørget for at materialene er etiske og kommer fra lokale steder i nærheten av fabrikkene hvor klærne lages.

Fra tråd til kunde

Tekla og Helen ønsker også å minimalisere miljøutslippene under transport. De har satt som mål at 95% av importeringen fra fabrikk til lager skal skje via båt og tog i slutten av 2020. Så sørg for å følge med om målet de har satt seg har klart å bli virkelighet i 2021.

Når de mottar varene på lager, sørger de for å sende ut pakkene sine med nedbrytbare poser fra bærekraftige planter. Disse kan selvfølgelig brukes flere ganger, til hva enn du skulle trenge dem til – enten det er å returnere produkter eller oppbevare krimskrams som flyter i hjemmet ditt.

Et fellesskap

Men det er ikke bare klær Aim’n er ute etter å selge. De har også skapt et vidunderlig fellesskap hvor kvinner blir sterkere sammen, og setter seg mål de ønsker å strekke seg etter. Hånd i hånd med de voksende vegetariske trendene, har de selvfølgelig også en smakfull matblogg full av inspirasjon.

De har også arrangert flere helseturer, hvor man fokuserer på yoga, velvære og avspenning. En av disse turene har tidligere gått til vakre Alicante, men med pandemien vi nå står oppi har de ikke planlagt noen kommende turer. Likevel vil dette garantert bli en hit når vi kan reise igjen!qusq-lite