Det er ingenting som er bedre for miljøet enn det å spise lokal mat. Hvorfor ikke sette deg inn i hva dine lokale retter er og hvordan du kan nyte dem?

Kjøp lokale råvarer

De aller fleste varer du finner i butikken vil si hvor de er produsert. Prøv å kjøp mat som er merket med Norgesflagget. Dette er de som er laget i Norge. Det er jo selvsagt ikke alle produkter du kan kjøpe fra lokalmiljøet, som for eksempel avocado, men prøv deg fram. Det er ikke snakk om å plutselig bare kjøpe norske produkter, det er snakk om å kjøpe flere norske produkter.

Prøv det selv

Hvorfor ikke prøve seg på å lage din egen lokale restaurant. Det er jo mulig å ta opp forbrukslån for at du kan starte opp en liten restaurant, eller kanskje du skal plassere deg på et lokalt marked? Dette er mer populært enn du skulle tro. Bare sjekk ut Bondens Marked for eksempel. De er beviset på at markeder virkelig fungerer.

Besøk lokale restauranter

For eksempel i Bergen finnes det en rekke restauranter som baserer seg på lokale ressurser, spesielt når det kommer til sjømat. Det beste eksempelet er jo fisketorget der du hver eneste dag kan kjøpe fersk og god fisk tilberedt på de aller lekreste måter.

Andre lokale ting

Det som også er viktig er å støtte opp om lokale initiativer. Det kan være å for eksempel kjøpe lokal øl eller dra på lokale arrangementer. Det å dra ut og bruke pengene dine i nærområdet ditt er noe av det du er best tjent med. Dette fordi disse pengene vil igjen bli investert i ditt lokalsamfunn.

Det å være opptatt av miljøet er viktig for oss alle. Vi kan alle bidra på ulike måter, men det er bedre at du bidrar litt enn ikke i det hele tatt. Vi er sikre på at du kan finne måter å bidra på, enten det er å ikke bruke plastposer eller det er å kjøpe lokal mat i et helt år. Det er jo viktig å vite at det er hverdagsoppførslene vi må endre for at vi alle kan bidra til et bedre klima og et bedre miljø. Vi vil at lokalmiljøet skal være det aller beste!qusq-lite