Det er viktig at man bryr seg om hva man spiser. Mye av det vi spiser kommer fra forskjellige steder i verden. Mat bør egentlig spises kortreist fordi den sparer miljøet mer enn om maten har vært på en lang reise rundt hele verden. Hva som liker i kortreist mat kommer kanskje litt an på øyet som ser, men det øyet som leter etter kvalitet kan finne kvalitet overalt.
Nordmenn er ikke så opptatt av
kvalitet og kortreist mat. Det viktigste for nordmenn er at maten er av kvalitet mer enn at maten er norsk. Det er litt synd da det er viktig for naturen at flere spiser norsk mat. Norsk mat kan ofte bli litt dyr og derfor kan det hende at mange ikke vil spise den sammenlignet med annen mat av lignende kvalitet fra andre land. Når det er sagt er det mye mat som ikke kan produserer i Norge og derfor er det ikke like praktisk å snakke om norsk mat i alle mulige sammenhenger. Mye fin og god mat lages på kontinentet. Det blir derfor vanskelig å gjøre noe med det samme i Norge.