Det er mange ting man trenger i hverdagen, og det kan virke vanskelig å redusere klimaavtrykket sitt. Hva skal du kutte ut? Den aller enkleste måten å tenke på, er å handle ting som varer. Dette gjelder for alt du trenger, enten det er TV, datamaskin, mobiltelefon eller klær og sko. Kjøp ting som har god kvalitet, og som kan repareres i stedet for å kastes. Sørg for at elektronikk har en god garanti, slik at du får dem reparert hvis uhellet er ute.

Miljøvennlige klær

Produksjon av klær er veldig belastende på miljøet, derfor er det ekstra viktig at du velger klær av god kvalitet. Dessverre finnes det mye «fast fashion», der klærne bare varer en vask eller to, før de er ødelagt. Noen av disse klærne er til og med dårlig sydd, slik at sømmene ranker. Kanskje klærne til og med er skjeve, for billigkjedene tenker ofte mer på pris enn kvalitet. Klærne ødelegges fort, eller de blir kastet i søpla. Og selv om noen klær kommer inn til gjenbruk, er de ofte av så dårlig kvalitet, at de ender opp som søppel som ingen vil ha.

Du som kunde kan derimot gjøre det motsatte av kjedene. Fokuser på kvalitet, og velg gjerne plagg som holder seg moderne i mange år. Kjøp klær du blir glad i, og som du vil beholde lenge. Det betyr ikke at pris er uvesentlig, men det kan faktisk lønne seg å kjøpe litt dyrere plagg som holder lenge. Da slipper du jo å handle nytt hele tiden. Du kan for eksempel bruke din nakd rabattkode til å kjøpe tidløse og holdbare plagg til basisgarderoben din.

Bruk rabattkoder fornuftig

Nakd rabattkoder kan for eksempel gi deg 20 % på alle klær, uansett hva du vil ha. Andre koder gir deg rabatt på enkelte plagg. Følg gjerne med, for nye nakd rabattkoder lanseres hele tiden. Men ikke bruk rabatten på klær du egentlig ikke trenger. Overforbruk er et av de største problemene med kleshandelen vår. Kjøp det du trenger, og unn deg gjerne noe kostbart, men ikke fyll opp garderoben med plagg du aldri bruker. Har du en nakd rabattkode til overs, kan du heller bruke den på gaver til gode venner eller slektninger. Dette er en smart måte å kjøpe både holdbare og populære julegaver. Men når du kjøper gaver, er det selvsagt viktig å vite hvilken størrelse mottakeren bruker, og ikke minst hvilke plagg de liker å bruke. Det er aldri lurt å kjøpe tilfeldige plagg i julegaver, for da kan det hende at klærne aldri blir brukt. Noen kaster faktisk helt nye klær rett i søpla, så sørg for at du velger gavene med omhu.qusq-lite