Det å tenke tilbake på mormors vafler eller farmors soppgryte vekker nok nostalgiske minner hos de fleste. Omtanken og kjærligheten som ble tilsatt teskje for teskje var kanskje akkurat det som ga det den gode smaken. I disse dager er tidsklemma en realitet for de fleste. Mange sverger til middag på under 20 minutter eller en kjapp take-away. Det gjør det vanskeligere å tilsette den beste ingrediensen under matlaging: kjærlighet.

Fokus på omgivelsene

Sunn mat har vært i trendbildet i over ti år, og er en trend som er i ferd med å bli den nye normalen. Aldri før har vi vært så informert om hvordan mat og helse henger sammen, og hva vi bør spise for å kunne yte optimalt. Myten om at det er dyrt å spise sunt er erstattet med billig og miljøvennlig mat. Flere velger kjøttfrie mandager, og tilsetter mer grønnsaker og belgfrukter i kostholdet sitt. Dette er selvsagt lurt, da studier har vist at store inntak av rødt kjøtt fører til dårligere helse. Men foruten om å spise sunt, må vi også ha omtanke for maten vi tilbereder. Å ha fokus på omgivelsene vil gi oss det lille ekstra krydderet av omtanke.

Skap ditt drømmekjøkken

Kjøkkenet er selvsagt stedet man tilbereder maten, og da er det viktig at dette blir rommet man også finner inspirasjon i. Å velge en naturrik tapet til kjøkken vil inspirere deg til å velge flere grønne og fargerike ingredienser. Det vil minne deg på at du bør tilsette flere grønnsaker og velge sunne alternativer når du står der. Ved å velge en tapet som får kjøkkenet til å se ut som et stykke natur, er det disse følelsene dine barn og barnebarn vil sitte igjen med i senre tid. De vil huske ditt kjøkken og dine spesialretter som sunne og friske, omringet med blomster og planter på veggene. Dersom du kombinerer en naturlig tapet til kjøkkenet med en liten urtehage, vil du garantert sette større pris på råvarene naturen gir oss.

Ta deg tid

Ved å omringe deg med en frisk tapet, en liten urtehage og sette opp ukesmenyer som inkluderer masse friske råvarer, vil du merke forskjell i både kropp og sinn. Bruk tid på matlagingen slik at du kan tilsette litt ekstra omtanke og kjærlighet i hvert eneste måltid. Hvis du virkelig befinner deg i tidsklemma, kan dette være en fin helgeaktivitet sammen med barna hvor dere lager mat ferdig og fryser det ned til resten av uka. God helse starter på kjøkkenet. Sørg for at du er en god rollemodell for dine barn og barnebarn ved å lære dem om ulike grønnsaker, urter og krydder. Det er en gave de kan ta med seg videre i livet.qusq-lite