Er det to ting mennesker er veldig opptatt av, er det mat og sex. Selv om man kanskje ikke tenker så mye over det, er det faktisk en tett tilknytning mellom de to. Det som er så flott med dette, er at bare ved å spise sunn og miljøvennlig mat, kan du faktisk forbedre sexlysten din. Det er lettere enn du tror, og dersom du har lyst til å vite mer om dette er det bare å lese videre.

Frigjør dopamin

Mange ulike matvarer inneholder stoffer fenetylamin. Dette er et organisk stoff som fører til at stoffet dopamin skilles ut. Dopamin er et signalstoff som blant annet sendes til hjernens belønningssystem, og gir oss en følelse av tilfredshet. Dette stoffet skilles ut under blant annet orgasme, og er derfor flott for å øke sexlysten. Fenetylamin finnes blant annet i mørk sjokolade, men også i en rekke andre sunne matvarer som tomater, avokado, epler og mandler. Så bare ved å spise helt vanlig og god mat, kan samleie igjen bli en lystbetont hendelse. Du og partneren din kan legge vekk alle bekymringer rundt sexlyst, og heller ta dere en tur til kondomeriet med en rabattkode for 2020. Kanskje dere finner noe spennende dere ønsker å prøve ut?

Høyere opptak av vitamin B

Vitamin B er en gruppe med essensielle vitaminer, som kroppen er avhengig av for å fungere. Denne gruppen er også tilknyttet produksjonen av kjønnshormoner, hvilket påvirker sexlysten. B-vitaminer kan øke energinivået ditt, slik at du faktisk orker å ha sex, og på denne måten øke sexlysten. I tillegg til at et høyere inntak av vitamin B kan bidra til å øke hjernens signaler til kjønnsorganene. Det finnes en hel rekke sunne og miljøvennlige matvarer som inneholder mye vitamin B. Blant annet fullkornsprodukter, belgfrukter, nøtter, og en del frukter som for eksempel banan. Det er altså lettere enn noen gang å kombinere en sunn livsstil med et bra sexliv.

Sex og samliv er et komplisert tema, og mange sliter fordi sexlysten forsvinner. Da er det bra at du med noen få enkle grep kan få i deg mer av disse stoffene som vil øke sexlysten igjen. Slik kan du føle deg litt lettere, og heller nyte et godt og sunt sexliv. Så spis massevis av frukt, grønnsaker og nøtter, og du vil merke forandring fortere enn du aner.



qusq-lite