I denne artikkelen skal vi snakke om de forskjellige tingene vi kan gjøre for å spare miljøet som vi lever i. I første omgang skal vi se litt nærmere på matvanene som vi mennesker har og hvordan vi kan forbedre miljøet gjennom å endre disse.

Miljøkrise

Det første vi må vite for at alt dette skal gi mening er at vi lever i en miljøkrise akkurat nå. En stor grunn til at vi går gjennom dette er at vi har drevet med veldig aggressiv industrivirksomhet. Dette vil si at vi har gjort veldig mye for øke diverse utslipp av gass som er veldig skadelig for ozonlaget.

På grunn av dette så er ikke jorden like godt beskyttet mot strålingen fra solen. Dette fører altså til at kloden vår blir varmet opp, og dette kan komme til å ha mange forskjellige konsekvenser. For eksempel så kan dette føre til oversvømmelser og andre naturlige katastrofer. Hvis du har lyst til å være forberedt på noe sånt så kreves det at du bygger forskjellige ting som kan hjelpe deg i et slikt tilfelle. Husk å kjøpe mye treverk slik at du har nok materiale.

Spising av kjøtt

Det er faktisk ikke bare etisk problem som blir stilt opp når vi snakker om kjøttspising fordi det er også grunner til å tro at miljøet vårt blir forbedret dersom vi slutter å spise kjøtt.

For det første så er det en god del forskning som viser at det faktisk ikke er nødvendig å spise kjøtt for å kunne leve et sunt og langt liv. Det er heller ikke nødvendigvis for dyrt heller. Problemet med å spise kjøtt, er for eksempel at det er flere og flere som mener at det er umoralsk. Det er ingen grunn til å drepe dyr for å leve når vi ikke trenger å gjøre det. Det er også mange dyr som virkelig blir avlet opp kun for å bli slaktet for mat til oss mennesker. Forholdene er ofte ganske dårlige, men selv om de hadde vært fantastiske, så er det fortsatt litt ille å behandle dyr på denne måten.

Dersom du ikke mener dette, og syns at den sterkeste arten bør dominere jordkloden nøyaktig som de vil, så bør du fortsatt vite at det er veldig mye utslipp assosiert med denne typen bedrifter. Det er ganske dyrt i forhold til arealet og ressursene vi bruker for å kunne dette.

Derfor er det mange som er veldig for at flere mennesker kunne ha gått over til å spise vegetarisk mat. Dette ville redusert utslippene, og det ville også ha vært mer etisk av oss å slutte å spise dyr. Det er også mange mennesker som sverger at man får mer energi av å slutte å spise kjøtt. Prøv det selv!qusq-lite